Hodie est

dijous, 5 de febrer del 2015

Victòria d'Ars longa, vita brevis!

Χαῖρετε!
La passada setmana tingué lloc el IV Concurs Odissea, que ha tingut una participació total de 3556 alumnes provinents de les aules de gran part d'Espanya: des de València han participat 375 equips de 63 centres, de Galícia 267 equips de 59 centres, d'Aragó 105 equips de 19 centres i des de Valladolid 64 equips de 15 centres. Enguany s'hi han sumat per primer cop Andalusia, amb 102 grups de 25 centres i La Rioja, amb 54 grups de 12 centres.




A Catalunya han estat 984 alumnes participants en 380 equips de 67 centres.

Tal com havíem anunciat en l'entrada anterior ahir es va celebrar la jornada de desempat entre els equips que havien quedat en primera posició en aquesta quarta edició del Concurs Odissea 2015. Quatre d'ells ho van fer en l'institut Gallecs i els altres dos ho van fer a Reus.

Ja és el quart que els alumnes de clàssiques del centre hi participen amb més o menys encert, amb més o menys ganes. I, per segon any consecutiu, tenim el goig d'anunciar que dos alumnes de l'institut Gallecs han resultats els guanyadors de Catalunya.

Així, el grup ARS LONGA, VITA BREVIS de 1r de BTX
 format per la Marta Esteve i l'Àlex Caparrós ha aconseguit revalidar la primera posició del l'edició passada empatant en punts amb el grup de Reus KALOI KAI AGATHOI, però esmerçant una hora menys.

Dimecres vinent els queda el repte final: el concurs entre els grups guanyadors de la resta de comunitats participants: Catalunya, València, Galícia, Aragó, Andalusia, La Rioja i Valladolid.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL
Classificació dels grups que han participat en el desempat

OrdreNom del grupNom del centrePoblacióTemps utilitzat en el desempatPuntuació total
ARS LONGA, VITA BREVISINS GALLECSMOLLET DEL VALLÈS2 hores, 0 minuts i 56 segons107
KALOI KAI AGATHOIINSTITUT BAIX CAMPREUS2 hores, 54 minuts i 45 segons107
UNA MIQUETA DE PARTENÓCOL·LEGI SANT JOSEPREUS2 hores, 54 minuts i 46 segons89
LES ARTEMÍSIESMIREIA C. E.MONTGAT2 hores, 57 minuts i 1 segons89
CERBERUSINSTITUT JOAQUIMA PLA I FARRERASSANT CUGAT DEL VALLÈS2 hores, 58 minuts i 57 segons87
SENTAURESSANT GABRIELVILADECANS2 hores, 58 minuts i 53 segons81

Classificació de la resta de grups del centre


Si voleu veure la classificació de tots els grups, cliqueu aquí.

Han estat uns dies molt profitosos, ja que, en general, els alumnes han après molt i a més s'hi han divertit. Agraïm la seva dedicació i patrocini a l'APLEC i a tots els que donen suport a aquest concurs: Secció Catalana de la SEECSocietat Catalana d’Estudis ClàssicsInstitut Català d'Arqueologia ClàssicaSocietat Catalana de Teatre Grecollatí, Museu d'Arqueologia de CatalunyaIberia Graeca i Forum TraianiDepartament d'EnsenyamentRevista AurigaEquip ICE-UAB Clàssiques.

Plurimas Gratias Omnibus!
Laura Lucas